RETREATS PÅ JÄDERSBRUKS EKOHERRGÅRD VT2019

 

 

 
 

 

ENDAGSRETREAT RESTORATIVE YOGA

ENDAGSRETREAT RESTORATIVE YOGA

JÄDERSBRUKS EKOLOGISKA HERRGÅRD
 
ARBOGA
 
Lör 6 April 2019
 
9:00-17:00
 
Välkommen till en dag helt tillägnad dig. I vacker herrgårdsmiljö får du rå om dig själv med Restorative Yoga, meditation och fantastisk ekologisk mat. Intentionen med dagen kommer att vara avslappning, återhämtning och närvaro med det som är.
 
Retreat innebär att dra sig tillbaka från den yttre stimulansen i det vardagliga livet och få möjlighet att blicka inåt. Det är en detox från sinnesintryck. Därför kommer vi efter frukost att vara i tystnad tillsammans. Detta kan upplevas som ovant men oftast mycket vilsamt.
 
VAD ÄR RESTORATIVE YOGA?
Restorative yoga är avslappning och återhämtning som balanserar nervsystemet. Med hjälp av bolster, kuddar, block och filtar stöttar vi kroppen i olika liggande och ibland sittande positioner så att vi kan uppleva en djupt läkande avslappning. Vi stannar i positionerna ca 10-20 minuter och bara vilar. Genom denna praktik landar du in i det lugnande parasympatiska nervsystemet och minskar stresstillstånd i kroppen. Hjärtrytmen sänks, syreförbrukningen sänks, matsmältningen ökar och hjärnvågorna går in i djup vila. Ofta hamnar du i en "dvala" där du är halvt sovande och halvt vaken. Detta ger en skön avslappning och återhämtning för hela ditt system.
 
Investering: 1100:-
 
Då ingår:
# 5 timmar ledd Yoga/Meditation
# frukost
# lunch
# fika
 
All kost är ekologisk, vegetarisk/vegansk och fri från gluten samt laktos.
 
Begränsat antal platser.
 
Anmälan och frågor: info@kirstiyoga.se , skriv namn, mejl, telefon och ev specialkost.
 
Välkomstbrev och faktura skickas ca 2 veckor innan retreatet.
 
Mer om Jädersbruks Herrgård hittar du på http://jadersbruk.se/
 
Med värme,
 
Kirsti och Lola
 
 
 
 

HELGRETREAT YINYOGA

JÄDERSBRUKS EKOLOGISKA  HERRGÅRD I ARBOGA

 

Lördag 4 maj och söndag 5 maj 2019

Lördagen startar kl 09:00 och Söndagen slutar kl 16:00

Välkommen till en helg i stillhet tillägnad dig. I vacker herrgårdsmiljö får du rå om dig själv med yoga, meditation och fantastisk ekologisk mat. Du kommer att få praktisera framförallt YinYoga som är en avslappnande och meditativ yogaform och som KAN UTFÖRAS AV ALLA. Yinyogan varvas med sittande mindfulness meditation, Restorative Yoga och du erbjuds även en daglig Hatha klass i mjukt flöde. Denna klass kan bytas ut emot promenad eller vila. Några timmar varje dag kommer vi att vara i tystnad tillsammans. Boendet sker i delade sovrum i vackra herrgård salar med delat badrum och toalett. Vi som guidar dig genom helgen heter Lisa Jansson och Kirsti Stavåker.Lisa är bosatt i Örebro och arbetar till vardags som hälsopedagog inom Örebro kommun och undervisar på Yogalife i Örebro i hatha, yin och restorative yoga. Hon vill ge sina elever stunder på mattan att bara vara, finna stillhet, lugn och rörelseglädje genom flödet och närvaron i yogan.

 

Kirsti är bosatt i Eskilstuna där hon driver företaget Kirsti Yoga. Hon undervisar och har utbildning i Hatha, Yin, Restorative Yoga och Mindfulness. Hennes intention är att fylla sina klasser med närvaro, värme och frihet att utforska upplevelsen på mattan. Mer info hittar du på: www.kirstiyoga.seINVESTERING: 3500:-

Då ingår ca 10 yogaklasser, boende och smakrik macrobiotisk ekomat lagad av Lola Baumgarten och hennes man Florian. Frukost, lunch, kvällsmat och fika/mellanmål. På gården finns även en ekobutik samt vackra omgivningar att ströva runt i.

 

Begränsat antal platser. Anmälan och frågor: info@kirstiyoga.se. Din anmälan blir gällande då du betalat in anmälningsavgiften på 500:-. Denna summa är en administrativ avgift och återfås ej vid eventuell avbokning.

 

Välkomstbrev och faktura skickas ca 2 veckor innan retreatet.

 

Mer om Jädersbruks Herrgård hittar du påwww.jadersbruk.se

 

Varmt välkommen!

Lisa, Kirsti, Lola och Florian